2010-10-11 14:50:14• hírek • Szatmár.ro

Öntudatlan állapotban találtak rájuk

Október 8-11. között a Szatmárnémeti Megyei Kórház sürgősségi osztályán összesen 378 személy igényelt orvosi ellátást a páciensek közül 108 gyerek volt.  Egy idős férfi túlzott alkoholfogyasztás után, súlyos sérüléseket szenvedett és a Nagybányai Idegsebészetre került.

A fent említett periódusban a Szatmár Megyei Kórház sürgősségi osztályán kilenc személy igényelt ellátást túlzott alkoholfogyasztás miatt. A kilencből három személy öntudatlan állapotban feküdt az utcán, egy férfira pedig egy tömbház lépcsőházában találtak rá, súlyos állapotban. A vizsgálatok után kiderült, hogy - az utóbbi - a 63 éves D.G. súlyos koponya sérülést szenvedett, a jelentős tünetek miatt - orr- és fülvérzés - a Nagybányai Idegsebészetre vitték a pácienst.

A szombatról vasárnapra virradó éjszakán egy 18 éves fiú jelentkezett a sürgősségin. Az illető etno-botanikai anyagot  - illegális drogot- fogyasztott, melynek során különböző mellékhatásokat tapasztalt. Néhány órás kezelés után a fiú elhagyhatta a kórházat.

Két kisgyereket szülei vittek be a sürgősségire, mert feltételezésük szerint a gyerekek tévedésből nyugtató tablettákat vettek be. A gyerekek állapota azonban nagyon jó volt, nem volt nyoma kábítószer mérgezésnek, ezért hazaengedték őket.

Továbbá hat személy volt erőszakos bűncselekmény áldozata, egy illető közlekedési baleset után került a sürgősségire, három személyt kutya harapott meg, és szintén hármat pedig rovarcsípés miatt igényelt kezelést.


Három személy az utcán feküdt öntudatlanul - illusztráció
Három személy az utcán feküdt öntudatlanul - illusztráció


 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: